x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama cere Congresului o suplimentare cu 11,6 miliarde de dolari a bugetului pentru operaţiunile militare

Obama cere Congresului o suplimentare cu 11,6 miliarde de dolari a bugetului pentru operaţiunile militare

11 Noi 2016   •   09:30
Obama cere Congresului o suplimentare cu 11,6 miliarde de dolari a bugetului pentru operaţiunile militare

Preşedintele american Barack Obama a trimis joi o solicitare Congresului pentru o suplimentare cu 11,6 miliarde de dolari a fondurilor pentru operaţiunile militare împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) şi pentru menţinerea nivelului trupelor în străinătate, transmite Reuters.

Cererea se referă la 5,8 miliarde de dolari pentru Pentagon pentru operaţiunile militare în Afganistan şi pentru lupta împotriva SI în Irak şi în Siria, precum şi la alte 5,8 miliarde pentru finanţarea Departamentului de Stat şi a USAID (Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională) în anul fiscal 2017.

Solicitarea survine cu puţin timp înainte de reunirea Congresului pentru ultima sa sesiune, înainte de noua legislatură, care va începe în ianuarie.

'Pentru Departamentul Apărării, acest plan reflectă evoluţia situaţiei campaniei noastre militare împotriva ISIL (acronim al Statului Islamic - n.r.) şi a eforturilor noastre în Afganistan', a subliniat şeful Pentagonului, Ashton Carter, într-un comunicat, precizând că, prin suplimentarea de fonduri, se are în vedere şi combatarea extremismului prin intermediul Departamentului de Stat şi al USAID.

'Adoptarea rapidă a acestui plan va ajuta Departamentul de Stat şi partenerii noştri din guvernul SUA şi din lume să apărăm această naţiune, de aceea solicit Congresului să îl sprijine', a indicat Ash Carter.

'Vom examina cererea cu atenţie, însă suma solicitată nu face faţă ritmului în creştere al operaţiunilor împotriva ISIL', a replicat, într-un comunicat, Mac Thornberry, preşedintele comisiei pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanţilor.

Sursa: AGERPRES

×