x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cer Rusiei să-şi retragă soldaţii de la graniţa cu Ucraina. Ce mesaj are Obama pentru Putin

SUA cer Rusiei să-şi retragă soldaţii de la graniţa cu Ucraina. Ce mesaj are Obama pentru Putin

28 Mar 2014   •   14:54
SUA cer Rusiei să-şi retragă soldaţii de la graniţa cu Ucraina. Ce mesaj are Obama pentru Putin

Preşedintele SUA, Barack Obama, a făcut apel la Rusia să înceteze "intimidarea" Ucrainei şi să reducă numărul de soldaţi masaţi la graniţa ucraineană. Obama a mai solicitat ca Rusia să facă eforturi pentru detensionarea situaţiei de la graniţă şi să intre în dialog cu autorităţile de la Kiev.

Potrivit informaţiilor serviciilor secrete din SUA, Rusia ar fi masat câteva mii de militari la graniţa cu Ucraina.

"Acest lucru poate fi o încercare de intimidare a Ucrainei sau poate însemna că Rusia are alte planuri", a spus Obama într-un interviu pentru CBS News.

Referindu-se la omologul său rus, Vladimir Putin, Obama susţine că: "Acesta a demonstrat că este afectat de dispariţia Uniunii Sovietice. Însă acest lucru nu este o scuză pentru reîntoarcerea la practicile din timpul Războiului Rece".

"Cred că este o dovadă de naţionalism şi el trăieşte cu impresia că Occidentul a profitat de Rusia în trecut. Ceea ce i-am spus în mod repetat este că citeşte greşit intenţiile Occidentului. Şi cu siguranţă că interpretează greşit politica externă a SUA. Interesul nostru nu este să izolăm Rusia şi nu avem niciun alt interes în Ucraina decât ca cetăţenii ucraineni să poată decide singuri ce să facă cu viaţa lor", a mai spus Obama. 

×
Subiecte în articol: barack obama Vladimir Putin rusia ucraina