x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, topmodel fără voie

Obama, topmodel fără voie

de Mihaela Matachita    |    07 Ian 2010   •   00:00
Obama, topmodel fără voie
Sursa foto: Timothy A. Clark/AFP Photo

Preşedintele american, Barack Obama, a apărut fără consimţământul său într-o reclamă a unui retailer de haine, în Times Square, a informat YahooNews.

Fox News a relatat că oficialii Casei Albe au criticat strategia companiei şi folosirea neautorizată în scopuri comerciale a imaginii preşedintelui. "Casa Albă are o politică pe termen lung care dezaprobă folosirea numelui preşedintelui şi a imaginii sale în scopuri de promovare", a spus Ben LaBolt, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Obama a apărut ca protagonist într-o reclamă outdoor de dimensiuni foarte mari, chiar în Times Square. Imaginea, în care preşedintele este arătat în cursul vizitei din noiembrie în China purtând o jachetă cu emblema companiei, este însoţită de mesajul "Lider în stil".

Evenimentul nu este singular. Miercuri, imaginea Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, a apărut, fără consimţământul ei, într-o reclamă împotriva folosirii blănurilor naturale în vestimentaţie, campanie lansată de asociaţia pentru drepturile animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Ingrid Newkirk, preşedinta PETA, a declarat că organizaţia sa nu a cerut consimţământul lui Michelle, deoarece este ştiut că Prima Doamnă nu poate fi ambasadoarea unui brand sau ONG. PETA a inclus-o pe Michelle Obama în campanie după ce Casa Albă a confirmat că soţia preşedintelui nu poartă blănuri naturale.

×
Subiecte în articol: externe