x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ofensiva Kievului pe teritoriul Rusiei primeşte undă verde din partea Berlinului: Ucraina are dreptul la autoapărare

Ofensiva Kievului pe teritoriul Rusiei primeşte undă verde din partea Berlinului: Ucraina are dreptul la autoapărare

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   12:40
Ofensiva Kievului pe teritoriul Rusiei primeşte undă verde din partea Berlinului: Ucraina are dreptul la autoapărare
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației germane a afirmat că „Ucraina are dreptul la autoapărare consacrat de dreptul internaţional", adăugând că principiul autoapărării „nu se limitează la propriul teritoriu", scrie POLITICO.

Deşi este un aliat care a fost adesea reticent în a risca să-l provoace pe preşedintele rus Vladimir Putin, Germania a dat undă verde Ucrainei pentru a se autoapăra, în contextul incursiunii ucrainene în regiunea Kursk.

„Ucraina are dreptul la autoapărare, consacrat în dreptul internaţional", a declarat Ministerul de Externe al Germaniei pentru POLITICO, menţionând faptul că „acest lucru nu se limitează la propriul său teritoriu".

Citiți și Ucraina atacă Rusia cu drone 

Mulţi politicieni din opoziţia conservatoare din Germania au oferit un sprijin şi mai puternic pentru ofensiva ucraineană , dar şi pentru utilizarea armelor germane pe teritoriul Rusiei. Roderich Kiesewetter, un deputat de rang înalt al creştin-democraţilor, a declarat pentru POLITICO că este absolut legitim să se lovească „zonele de staţionare" din interiorul Rusiei cu arme donate de Germania, afirmând că odată ce armele occidentale sunt livrate Kievului, acestea devin „arme ucrainene”.

Citiți și Ucraina controlează stația Sudja din Kursk, un punct cheie prin care ajung gaze în Europa

De la debutul războiului Rusiei în Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz a respins de mai multe ori solicitarea Ucrainei de a primi rachete cu rază lungă de acţiune Taurus, justificându-şi reticenţa prin faptul că o astfel de mişcare ar echivala cu o participare directă a Germaniei în război.

×
Subiecte în articol: germania ucraina razboi ofensiva Rusia berlin