x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz: Germania va contribui suplimentar la consolidarea flancului estic al NATO

Olaf Scholz: Germania va contribui suplimentar la consolidarea flancului estic al NATO

07 Iun 2022   •   20:21
Olaf Scholz: Germania va contribui suplimentar la consolidarea flancului estic al NATO
Sursa foto: hepta

Germania va acţiona pentru continuarea consolidării flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în contextul riscurilor generate de Rusia, a afirmat marţi, în Lituania, cancelarul Olaf Scholz, sugerând că armata germană ar putea contribui cu o brigadă combatantă.

"Suntem determinaţi să consolidăm contribuţia noastră" pentru apărarea flancului estic al NATO, a declarat Olaf Scholz la Vilnius, unde s-a întâlnit cu preşedintele Lituaniei şi cu premierii Letoniei şi Estoniei.

"Angajamentul Germaniei trebuie dezvoltat în sensul contribuţiei cu o brigadă combatantă robustă. În calitatea de stat membru NATO, ne simţim obligaţi şi, în cazul unui atac, vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO", a subliniat Olaf Scholz, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Olaf Scholz nu a oferit detalii despre noile contribuţii militare ale Germaniei pe flancul de est al NATO. În prezent, Germania conduce un batalion NATO format din 1.600 de militari staţionat în Lituania. Statele baltice solicită de mult timp poziţionarea unei brigăzi NATO, care ar avea între 3.000 şi 5.000 de militari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz