x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz cere încetarea focului în discuţiile cu Netanyahu: Ar fi un pas decisiv către o detensionare

Scholz cere încetarea focului în discuţiile cu Netanyahu: Ar fi un pas decisiv către o detensionare

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   21:02
Scholz cere încetarea focului în discuţiile cu Netanyahu: Ar fi un pas decisiv către o detensionare

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ameninţările la adresa Israelului din partea Iranului şi a grupurilor militante aliate în cadrul discuţiilor cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.El a declarat că încetarea ostilităţilor din Gaza ar fi un pas decisiv pentru detensionarea regională.

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la pericolul unui război regional în Orientul Mijlociu în timpul unei convorbiri cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, scrie Deutsche Welle.

Cancelarul german a subliniat necesitatea de a rupe „spirala distructivă a violenţei de represalii, de a reduce tensiunile şi de a lucra în mod constructiv pentru dezescaladare".

În timpul discuţiilor, Olaf Scholz a făcut apel la părţile implicate în conflict să ajungă la un acord de încetare a focului în Gaza şi de eliberare a ostaticilor deţinuţi de Hamas.

Scholz a declarat că „o încetare a războiului din Gaza ar fi un pas decisiv către o dezescaladare regională", relevă sursa citată.

Totodată, Scholz a afirmat că „multe obiective militare" în ofensiva Israelului împotriva Hamas au fost atinse.

Iranul şi grupurile militante aliate au anunţat că intenţionează să ia măsuri împotriva Israelului din cauza asasinatelor liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în capitala Iranului, şi a comandantului Hezbollah, Fuad Shukr, într-o lovitură asupra capitalei Libanului.

(sursa: Mediafax)

×