x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU: Peste 100 de milioane de persoane au fost strămutate cu forța în lume

ONU: Peste 100 de milioane de persoane au fost strămutate cu forța în lume

23 Mai 2022   •   11:20
ONU: Peste 100 de milioane de persoane au fost strămutate cu forța în lume
Sursa foto: Hepta

Peste 100 de milioane de persoane au fost alungate din casele lor în întreaga lume, a declarat luni Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR), citând noi date despre cei care au fugit din calea violenței, a conflictelor, a persecuțiilor și a încălcărilor drepturilor omului, scrie Reuters.

Războiul din Ucraina a fost unul dintre factorii care a determinat milioane de oameni să fugă, a precizat UNHCR, adăugând că conflictele prelungite din locuri precum Etiopia și Republica Democratică Congo au fost alți factori care au stat la baza numărului mare.

"Este un record care nu ar fi trebuit să fie stabilit niciodată", a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați, Filippo Grandi. "Acest lucru trebuie să servească drept un semnal de alarmă pentru a rezolva și preveni conflictele distructive, a pune capăt persecuțiilor și a aborda cauzele care forțează oameni nevinovați să își părăsească casele."

Datele UNHCR includ refugiații, solicitanții de azil și persoanele strămutate în interiorul propriilor țări. Săptămâna trecută, un organism umanitar a declarat că cei strămutați în interiorul propriilor țări au atins un record de aproape 60 de milioane de persoane la sfârșitul anului trecut.

"Pentru a inversa această tendință, singurul răspuns este pacea și stabilitatea, astfel încât oamenii nevinovați să nu fie forțați să se joace între pericolul acut acasă sau fuga și exilul precar", a adăugat Grandi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stramutati