x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU şi-a suspendat toate convoaiele cu ajutoare umanitare în Siria, iar Rusia investighează bombardamentul

ONU şi-a suspendat toate convoaiele cu ajutoare umanitare în Siria, iar Rusia investighează bombardamentul

20 Sep 2016   •   12:56
ONU şi-a suspendat toate convoaiele cu ajutoare umanitare în Siria, iar Rusia investighează bombardamentul
Sursa foto: Foto: Rudaw

ONU şi-a suspendat toate convoaiele umanitare în Siria după un atac aerian împotriva unui convoi care transporta ajutoare în provincia Alep, în care mai multe persoane au fost ucise, între care şi un angajat al Semilunii Roşii siriene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al ONU, relatează Reuters şi AFP. 

'Toate convoaiele sunt suspendate în aşteptarea unei noi evaluări a situaţiei securităţii' în Siria, a declarat, la Geneva, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare ale ONU (OCHA), Jens Laerke. 

Convoiul lovit luni era format din 31 de camioane şi transporta ajutoare ale ONU, a precizat Jens Laerke în cadrul unei conferinţe de presă. 

Cel puţin 18 din cele 31 de camioane ale convoiului au fost lovite luni, la fel şi un depozit al Semilunii Roşii siriene (SARC), a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, la New York. 

Convoiul transporta ajutoare pentru 78.000 de persoane din oraşul izolat Urm al-Kubra, în guvernoratul Alep, a spus el. 

Directorul SARC din Alep, Omar Barakat, se află printre persoanele ucise, a declarat pentru Reuters de la Geneva Robert Mardini, directorul CICR pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. 

'Echipa este în stare de şoc. Omar a fost grav rănit şi echipa de salvare nu a putut ajunge la el timp de două ore. Din cauza rănilor grave el nu a supravieţuit', a mai spus el.

Militarii ruşi investighează bombardamentul vonvoaielor umanitare, relatează un comunicat de presă al Kremlinului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: convoaie umanitare in siria