x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşul american în care se petrece o crimă pe zi. Top Forbes al celor mai violente metropole din SUA

Oraşul american în care se petrece o crimă pe zi. Top Forbes al celor mai violente metropole din SUA

05 Oct 2011   •   09:43
Oraşul american în care se petrece o crimă pe zi. Top Forbes al celor mai violente metropole din SUA

Contrar asteptarilor, criza economica nu a produs in Statele Unite o recrudescenta a infractiunilor violente. Conform unui raport al FBI, in anul 2010 numarul crimelor a scazut cu 4%, al violurilor cu 5%, al jafurilor cu 10%.

Cu toate acestea, exista mai multe orase americane in care violenta extrema este la ordinea zilei, iar revista Forbes a realizat un top al acestora.

Pe primul loc in acest clasament se situeaza Detroit (Michigan). Aici se petrec aproape 60 de infractiuni cu violenta in fiecare zi (1.111 infractiuni/an/100.000 de locuitori)! 345 de crime s-au produs in 2010, ceea ce inseamna aproape o crima in fiecare zi. Cauza majora a acestei situatii este depopularea accelerata a metropolei, din cauza lipsei fondurilor publice pentru asigurarea unor servicii de baza, precum siguranta publica si educatia. Majoritatea celor care pleaca sunt dintre cei care pot sa isi faca un rost in alta regiune a Statelor Unite, iar stabila este patura populatiei care furnizeaza criminalitate.

Pe locurile urmatoare in topul oraselor violente se situeaza Memphis (Tennessee), Springfield (Illinois), Flint (Michigan), Anchorage (Alaska), Lubbock (Texas), Stockton (California), Tallahassee (Florida), Las Vegas (Nevada), Rockford (Illinois).

Asadar, daca veti avea noroc la Loteria vizelor... aveti grija unde va veti alege resedinta!

×