x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Osama bin Laden a lăsat moştenire 29 de milioane de dolari pentru jihad

Osama bin Laden a lăsat moştenire 29 de milioane de dolari pentru jihad

01 Mar 2016   •   21:47
Osama bin Laden a lăsat moştenire 29 de milioane de dolari pentru jihad

  Fostul lider al grupării teroriste Al-Qaeda a lăsat moştenire o avere personală care se ridică la 29 de milioane de dolari, precizând, în testamentul recuperat de trupele americane, că banii trebuie să fie folosiţi de familia sa în jihad, relatează BBC.

În document, bin Laden ordonă familiei sale să-i respecte dorinţele şi să investească moştenirea în jihad. Teroristul menţionează că moştenirea sa se află în Sudan, unde acesta a locuit în anii '90, ca oaspete al Guvernului sudanez.

„Dacă va fi să fiu ucis, rugaţi-vă pentru mine şi faceţi acte de caritate în numele meu, pentru că voi avea nevoie de mult ajutor pentru a ajunge în lumea veşnică”, explică bin Laden.

Într-o altă scrisoare dată publicităţii, Osama bin Laden îi cere tatălui său să aibă grijă de soţia şi copiii săi în eventualitatea morţii sale.

De asemenea, fostul lider Al-Qaeda scrie despre progresul războiului terorii din Vest şi despre campania militară americană din Afganistan.

„Au crezut că războiul va fi uşor şi că îşi vor atinge obiectivele în câteva zile sau săptămâni. Trebuie să avem răbdare încă puţin. Pentru că în răbdare stă victoria”, scrie bin Laden.

Fostul lider Al-Qaeda a fost ucis într-un raid al forţelor americane din 2011, iar conducerea grupării teroriste i-a revenit lui Ayman al-Zawahiri.

×
Subiecte în articol: osama bin laden