x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius a scăpat de acuzaţia de crimă cu premeditare

Oscar Pistorius a scăpat de acuzaţia de crimă cu premeditare

de Agerpres    |    11 Sep 2014   •   15:42
Oscar Pistorius a scăpat de acuzaţia de crimă cu premeditare

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius nu va fi condamnat pentru crimă cu premeditare, judecătoarea Thokezile Masipa subliniind joi că nu poate ignora faptul că sportivul a crezut în mod greşit că viaţa sa era ameninţată, în momentul în care a tras prin uşa închisă a toaletei vilei sale, ucigând-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

"Parchetul nu a demonstrat dincolo de orice îndoială rezonabilă că acuzatul a fost vinovat de crimă cu premeditare. Rezultă, deci, că acuzatul a crezut că viaţa sa era în pericol şi nu poate deci, în consecinţă, să fie găsit vinovat de crimă", a declarat judecătoarea, care îl poate condamna însă pe campionul paralimpic pentru ucidere involuntară sau chiar să-l achite.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă cu premeditare, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african l-a contrazis, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute şi a solicitat ca sportivul să fie condamnat la 25 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat. 

×
Subiecte în articol: oscar pistorius