x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oscar Pistorius, găsit VINOVAT pentru omor din culpă

Oscar Pistorius, găsit VINOVAT pentru omor din culpă

12 Sep 2014   •   09:54
Oscar Pistorius, găsit VINOVAT pentru omor din culpă
Sursa foto: KIM LUDBROOK/EPA

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, în cazul decesului iubitei sale, Reeva Steenkamp. Totodată, judecătoarea Thikozile Masipa a anunţat că sportivul Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant şi că, în ceea ce priveşte alt cap de acuzare, este achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.

În ciuda faptului că atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a scăpat ieri de acuzaţia de crimă cu premeditare, în cazul uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, judecătoarea Thokezile Masipa a precizat că acest fapt nu înseamnă că sportivul nu poate fi condamnat pentru omor involuntar. 

"Parchetul nu a demonstrat dincolo de orice îndoială rezonabilă că acuzatul a fost vinovat de crimă cu premeditare. Rezultă, deci, că acuzatul a crezut că viaţa sa era în pericol şi nu poate deci, în consecinţă, să fie găsit vinovat de crimă", a declarat judecătoarea.

Thokezile Masipa a spus însă că Pistorius a acţionat din pripă, a folosit forţa excesivă şi a avut un comportament neglijent atunci când a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp.

În momentul în care a aflat că nu va fi condamnat pentru crimă cu premeditare, Pistorius a izbucnit în lacrimi.

În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare, dar nu există o limită minimă.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă cu premeditare, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african l-a contrazis, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute şi a solicitat ca sportivul să fie condamnat la 25 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

×