x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palestinieni, uciși în confruntările din Cisiordania

Palestinieni, uciși în confruntările din Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   12:00
Palestinieni, uciși în confruntările din Cisiordania
Sursa foto: Hepta

Forțele israeliene au ucis doi palestinieni și au rănit alți cel puțin 28 în timpul unei confruntări violente care a izbucnit luni, în timp ce armata a efectuat un raid într-un oraș din Cisiordania ocupată pentru a efectua arestări, au declarat oameni înarmați din zonă și oficiali medicali.

Armata israeliană nu a avut niciun comentariu cu privire la evenimentele din Jenin, unde rapoartele mass-media au declarat că mai mulți soldați au fost, de asemenea, răniți, scrie Reuters.

O înregistrare video care a circulat pe rețelele de socializare a arătat o explozie care a învăluit un vehicul blindat în timp ce se auzeau focuri de armă. Un alt clip a arătat ceea ce părea a fi un elicopter al armatei israeliene lansând o rachetă.

Palestinienii uciși nu au fost identificați încă. Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că unul dintre ei era minor.

Gruparea armată Jihadul Islamic a declarat că a participat la confruntările din Jenin, printre zonele din nordul Cisiordaniei, care a cunoscut o intensificare a raidurilor din partea Israelului în ultimele 15 luni, pe fondul unui val de atacuri de stradă palestiniene în orașele sale.

Cel puțin un palestinian a fost reținut în timpul raidului de luni, au declarat martori din Jenin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: palestinieni cisiordania