x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pandemia de COVID-19 în Europa: Unele state RENUNȚĂ la restricții. Altele se pregătesc de noi interdicții

Pandemia de COVID-19 în Europa: Unele state RENUNȚĂ la restricții. Altele se pregătesc de noi interdicții

19 Ian 2022   •   13:44
Pandemia de COVID-19 în Europa: Unele state RENUNȚĂ la restricții. Altele se pregătesc de noi interdicții

În timp ce Suedia și Marea Britanie renunță din măsurile luate în ultimul val al pandemiei de COVID-19, Bulgaria se pregătește să închidă mallurile.

Marea Britanie

Premierul Boris Johnson vrea să renunțe la majoritatea restricțiilor anti COVID-19 impuse în contextul răspândirii tulpinii Omicron.

Acestea au vizat limitarea călătoriilor în străinătate, munca de accasă, purtarea măștii de protecție și vaccinarea cu doza booster. 

Deși infecțiile au ajuns la cifre record, spitalizările și decesele au fost reduse. 

„Deciziile cu privire la următorii pași rămân foarte echilibrate. Varianta Omicron continuă să reprezinte o amenințare semnificativă, iar pandemia nu s-a încheiat. Infecțiile rămân ridicate, dar cele mai recente date sunt încurajatoare, cazurile începând să scadă", a spus un purtător de cuvânt al guvernului.

Boris Johnson este însă criticat pentru felul în care a gestionat pandemia. Totalul deceselor a ajuns la 152.513 decese în Regatul Unit.

Suedia

Prin urmare, autoritățile de la Stockholm nu vor mai cere turiștilor test negativ înainte de intrarea pe teritoriul ţării. Decizia a intrat în vigoare pe 28 decembrie 2021, din cauza tulpinii Omicron. 

"Călătorii nu mai sunt consideraţi ca prezentând un risc deosebit de a afecta răspândirea Omicron în Suedi"', anunță guvernul. 

Numărul infecțiilor a ajuns la cifre record, de circa 20.000 de cazuri zilnice.

Bulgaria

Autoritățile de la Sofia i-au în calcul închiderea centrelor comerciale din cauza exploziei de infecții. Au fost înregistrate 160 de decese şi 9.996 de cazuri în ultimele 24 de ore. Cifra reprezintă o creștere cu 41% a cazurilor în ultima săptămână. 

Totalul morților a ajuns astfel la 32.247 de persoane, având el mai mare indice din UE. 

Specialiștii estimează o creștere a infecțiilor la circa 70.000 de cazuri zilnice în următoarele săptămâni. 

Totodată, în nordul țării, secțiile ATI sunt ocupate în proporție de 80%.

Doar 28,3% din bulgari sunt complet vaccinați anti COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: COVID suedia bulgaria