x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc despre interdicţia ca femeile să poată deveni preoţi: acest lucru rămâne definitiv

Papa Francisc despre interdicţia ca femeile să poată deveni preoţi: acest lucru rămâne definitiv

01 Noi 2016   •   21:08
Papa Francisc despre interdicţia ca femeile să poată deveni preoţi: acest lucru rămâne definitiv
Sursa foto: FOTO - Arhiva

Papa Francisc a declarat marţi că el crede că interdicţia impusă de Biserica Catolică potrivit căreia femeile nu pot deveni preoţi este definitivă, iar acest lucru nu se va schimba niciodată. Afirmaţia a fost făcută de pontif în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la bordul avionului care îl transporta înapoi la Roma, după vizita efectuată în Suedia, informează Reuters.

O reporteriţă din Suedia a făcut observaţia că liderul Bisericii Luterane, care l-a întâmpinat pe Papă în Suedia, este o femeie - Antje Jackelen - şi l-a întrebat pe pontif dacă Biserica Catolică ar putea permite femeilor să devină preoţi în următoarele decenii.

''Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a avut ultimul cuvânt clar pe această temă, iar acest lucru rămâne definitiv'', a precizat Francisc.

Papa s-a referit la un document din 1994 al lui Ioan Paul al II-lea care a blocat posibilitatea ca o femeie să devină preot, precizează sursa citată.

Reporteriţa a insistat, întrebând dacă acest lucru nu se va schimba niciodată, iar Francisc a răspuns: ''Dacă citim cu atenţie declaraţia Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, ea se îndreaptă către această direcţie''.

Potrivit Bisericii Catolice, femeile nu pot deveni preoţi deoarece Iisus şi-a ales apostoli doar din rândul bărbaţilor.

În luna august, Papa Francisc a numit o comisie de analiză asupra rolului femeilor diacon în perioada creştinismului timpuriu, alimentând speranţele că femeile vor avea pe viitor un cuvânt mai important de spus în cadrul Bisericii Catolice.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc biserica catolica roma