x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc poartă o cruciuliţă care a aparţinut unui preot irakian asasinat

Papa Francisc poartă o cruciuliţă care a aparţinut unui preot irakian asasinat

17 Sep 2015   •   21:00
Papa Francisc poartă o cruciuliţă care a aparţinut unui preot irakian asasinat

Papa Francisc a mărturisit cu emoţie că poartă la piept o cruciuliţă care a aparţinut unui preot irakian 'omorât pentru că nu şi-a renegat credinţa în Hristos', transmite AFP.

'În urmă cu câteva zile, un preot irakian s-a apropiat şi mi-a dat o cruciuliţă', a povestit suveranul pontif joi, în cursul unei întâlniri la Vatican cu cinci mii de tineri credincioşi din întreaga lume. 'Este crucea pe care o avea în mâinile sale un preot irakian căruia i s-a tăiat capul pentru că nu s-a dezis de Dumnezeu', a adăugat el, fără a preciza nici numele părintelui, nici data la care a fost ucis, a mai spus papa.

'Martirii noştri sunt în prezent mai numeroşi decât cei din primele secole', a susţinut Papa Francisc, într-o nouă declaraţie prin care denunţă persecuţiile la care sunt supuşi creştinii, nu numai cei catolici, în lume şi, în special, în Orientul Mijlociu.

În Irak mai trăiesc la ora actuală doar aproximativ 400.000 de creştini, faţă de 1,4 milioane în anul 1987, aminteşte AFP, menţionând că refugiaţii din acele regiuni relatează că jihadiştii din organizaţia teroristă Statul Islamic îi obligă să se convertească la islam, ameninţându-i cu moartea.

Sursa: Agerpres

×