x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă și un podcast

Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă și un podcast

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   21:45
Papa Francisc marchează zece ani de pontificat cu o slujbă și un podcast

Papa Francisc marchează luni 10 ani în fruntea Bisericii Romano-Catolice printr-o slujbă la Vatican și un podcast, transmite Reuters.

Născut în Argentina, Francisc, în vârstă de 86 de ani, a devenit primul suveran pontif din America Latină la 13 martie 2013, succedându-i lui Benedict al XVI-lea, care devenise primul papă din ultimele șase secole care a demisionat.

„Parcă a fost ieri”, a spus Papa Francisc într-un podcast al Vatican News difuzat luni.

Când a fost înregistrat la reședința sa, duminică, el a întrebat: „Ce este un podcast?”, potrivit reporterului Vatican News, Salvatore Cernuzio. Când i s-a explicat, el a spus: „Frumos. Hai să o facem”.

El i-a invitat la slujba de luni pe toți cardinalii care se află cu el la Roma.

O afecțiune persistentă la genunchi l-a forțat pe Francisc să alterneze între baston și scaunul cu rotile, dar pare să aibă o stare generală de sănătate bună. „Nu conduci Biserica cu un genunchi, ci cu un cap", i-ar fi spus el unui consilier după ce a început să folosească ocazional un scaun cu rotile în public pentru prima dată în luna mai a anului trecut.

Cu cei 10 ani de pontificat, Francisc a domnit acum mai mult decât durata medie de 7,5 ani a celor 265 de pontificate anterioare. El a vizitat 60 de state și teritorii, parcurgând aproape 410.000 de km.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc slujba