x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împușcături în masă cu patru morți și 20 de răniți la petrecerea unui adolescent din SUA

Împușcături în masă cu patru morți și 20 de răniți la petrecerea unui adolescent din SUA

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   22:40
Împușcături în masă cu patru morți și 20 de răniți la petrecerea unui adolescent din SUA

Patru persoane au fost ucise și cel puțin 20 au fost rănite într-un schimb de focuri de armă produs sâmbătă seara în orășelul Dadeville, Alabama, a anunțat duminică un post de televiziune local, citând anchetatorii de la fața locului și un comunicat al Agenției de aplicare a legii din Alabama.

Împușcăturile au avut loc sâmbătă, în jurul orei 22:30 ET, potrivit comunicatului agenției, citat de Reuters.

Nu a existat nicio confirmare cu privire la cauzele care au dus la împușcături și nu se știa dacă vreun suspect a fost reținut.

Rapoartele locale au indicat că împușcăturile au avut loc la un studio de dans în timpul a ceea ce părea a fi petrecerea de aniversare a unui adolescent.

Televiziunea WRBL a difuzat imagini cu banda de la locul crimei în jurul studioului de dans Mahogany Masterpiece Dance Studio și a clădirilor din jur.

Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a declarat într-o postare pe Twitter, duminică dimineața, că rămâne „atent informată” de forțele de ordine pe măsură ce apar detalii.

„În această dimineață (duminică - n.r.), sunt îndurerată alături de locuitorii din Dadeville și de concetățenii mei din Alabama”, a scris ea în postare. „Crimele cu violență nu au loc în statul nostru”.

Împușcăturile au avut loc la câteva săptămâni după două împușcături în masă foarte mediatizate în statele învecinate Tennessee și Kentucky, ceea ce i-a determinat pe liderii locali să ceară săptămâna trecută măsuri mai stricte de control al armelor de foc.

Un angajat al unei bănci a împușcat mortal cinci colegi și a rănit alte nouă persoane la locul său de muncă din Louisville, Kentucky, luni. Pe 27 martie, trei copii de 9 ani și trei membri ai personalului au fost uciși la o școală creștină privată din Nashville, Tennessee, de către un fost elev.

(sursa: Mediafax)

×