x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron, despre arestarea lui Durov în Franța: „Aceasta nu este o decizie politică”

Macron, despre arestarea lui Durov în Franța: „Aceasta nu este o decizie politică”

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2024   •   21:50
Macron, despre arestarea lui Durov în Franța: „Aceasta nu este o decizie politică”
Sursa foto: Hepta

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat, luni, pe X, că arestarea CEO-ului Telegram, Pavel Durov, nu este „o decizie politică”.

Pavel Durov, fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, a fost reținut în Franța în cadrul unei anchete judiciare în curs, a confirmat luni președintele francez Emmanuel Macron.

Declarația poate fi considerată prima confirmare oficială a arestării lui Durov, la aproape două zile de la reținerea sa pe Aeroportul Le Bourget, în apropiere de Paris.

Macron a declarat pe platforma X că arestarea lui Durov nu are nicio legătură cu eventuale motive politice și că Franța apără libertatea de exprimare.

„Arestarea CEO-ului Telegram pe teritoriul francez a avut loc ca parte a unei anchete judiciare în curs. Aceasta nu este în niciun caz o decizie politică. Este treaba judecătorilor să decidă”, a scris Macron, pe X, citat de Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, Durov este investigat pentru crime cibernetice și fraude legate de necooperare, în legătură cu infracțiuni cibernetice și financiare pe Telegram. Durov este, în continuare, reținut.

Reținerea lui Durov a stârnit critici din partea lui Elon Musk, proprietarul X, care a afirmat că libertatea de exprimare în Europa „se află sub atac”.

Tensiunile dintre Franța și Rusia au crescut în ultimele luni, Rusia fiind acuzată de destabilizare, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, acuzații pe care le neagă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pavel durov emmanuel macron