x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul acuză Rusia de atacuri în Ucraina asupra populației civile

Pentagonul acuză Rusia de atacuri în Ucraina asupra populației civile

22 Mar 2022   •   11:26
Pentagonul acuză Rusia de atacuri în Ucraina asupra populației civile
Sursa foto: Agerpres

Pentagonul acuză Rusia că a efectuat atacuri nediscriminate asupra populației civile din Ucraina și a precizat că va strânge dovezi privind crime de război realizate de armata acestei țări, scrie Reuters. 

"Indiferent dacă este vorba de rachete de croazieră, rachete balistice, focuri de artilerie, ei folosesc o mare cantitate de armament greu asupra oraşelor în încercarea de a forţa capitularea. Iar asta duce la mai multe victime în rândul civililor, la mai multe daune produse zonelor rezidenţiale, spitalelor, şcolilor. Vedem dovezi clare că forţele ruse comit crime de război, iar noi ajutăm la strângerea de dovezi în legătură cu acest lucru. Dar sunt investigaţii în derulare şi vom permite desfăşurarea lor. Vom contribui la acest proces investigativ. În ceea ce priveşte rezultatul, nu este o decizie pe care o va lua conducerea Pentagonului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby.

Însă nu se știe dacă aceasta este o strategie a Federației Ruse. 

Președintele Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken au acuzat în nume personal Rusia, săptămâna trecută, de crime de război.


 

×
Subiecte în articol: Rusia sua ucraina