x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe  PENTRU TRUMP: 3 miliarde dolari din bugetul Pentagonului pentru două avioane AIR FORCE ONE

 PENTRU TRUMP: 3 miliarde dolari din bugetul Pentagonului pentru două avioane AIR FORCE ONE

de Dan Constantin    |    14 Dec 2017   •   12:18
 PENTRU TRUMP: 3 miliarde dolari din bugetul Pentagonului pentru două avioane AIR FORCE ONE

Departamentul Apărării al Statelor Unite a confirmat comanda pentru două aparate Boeing 747-8 pentru a fi livrate în configurația necesară utilizării lor de către Președintele SUA.

 Prețul de catalog al unui jumbo-jet B747-8 este de 390 milioane dolari dar echiparea și sistemele de siguranță urcă mult costurile. Potrivit Journal de l*Aviation , Pentagonul are un buget de 3 miliarde dolari pentru finanțarea comenzii către Boeing, dar de puține ori cheltuielițe se mențin în anvelopa inițială.

Președintele Trump a considerat oneros costul estimat începutul discuțiilor de achiziție a două aparate pentru Air Force One . Titulatura Air force One este deținută de avion doar atunci când la bord se află Președintele Statelor Unite.

 În România situația este complet diferită. Președintele și alti înalti oficiali nu mai dispun de avioane dedicate pentru deplasări. Comania ROMAVIA , care se afla în cadrul Ministerului Apărării a dat faliment. De câțiva ani se discută despre cumpărarea unor avioane pentru oficialii români dar nu a fost depășită faza de intenții.

×