x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piaţa locurilor de muncă din Statele Unite are cel mai scăzut ritm de după decembrie 2020

Piaţa locurilor de muncă din Statele Unite are cel mai scăzut ritm de după decembrie 2020

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   22:34
Piaţa locurilor de muncă din Statele Unite are cel mai scăzut ritm de după decembrie 2020
Sursa foto: Hepta

Ritmul creării locurilor de muncă în SUA a încetinit în iunie, pe fondul majorărilor salariale, iar rata şomajului este de 3,6%, potrivit datelor anunţate vineri de către Departamentul Muncii de la Washington, informează postul CNBC.

În iunie, în Statele Unite au fost create 209.000 de locuri de muncă, iar rata şomajului este de 3,6%, a comunicat Departamentul Muncii. Specialiştii anticipau că vor fi înfiinţate 240.000 de locuri de muncă în iunie.

Datele sunt în scădere faţă de cifra din luna mai, când în Statele Unite au apărut 306.000 de locuri de muncă. Agenţiile guvernamentale din SUA au creat, în iunie, 60.000 de locuri de muncă.

Este cel mai scăzut ritm al creării locurilor de muncă de după decembrie 2020.

Datele privind ritmul creării locurilor de de muncă intervin în contextul majorărilor salariale de 0,4% în ultima lună şi de 4,4% în ultimul an.

Administraţia Joseph Biden consideră că o piaţă a muncii puternică şi dezechilibrele între ofertă şi cerere alimentează inflaţia, care în urmă cu un an a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 41 de ani. Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din SUA, a aplicat constant majorări ale dobânzii de referinţă pentru reducerea inflaţiei, cu potenţialul temperării activităţilor economice, deşi impactul pe piaţa muncii nu fusese observat până acum.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: locuri de munca statele unite