x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu are un plan pentru Gaza postbelică. Autoritatea Palestiniană îl respinge

Netanyahu are un plan pentru Gaza postbelică. Autoritatea Palestiniană îl respinge

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   21:30
Netanyahu are un plan pentru Gaza postbelică. Autoritatea Palestiniană îl respinge
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vrea ca Israelul să controleze securitatea într-o Gaza demilitarizată. De asemenea, Israelul ar trebui să joace un rol în administrație după încheierea războiului cu Hamas. Planul a fost respins de Autoritatea Palestiniană.

Planul prezentat de Benjamin Netanyahu cabinetului său reprezintă prima propunere concretă privind viitorul Fâșiei Gaza după războiul dintre Israel și Hamas. Conform acestuia, Gaza va fi guvernată de oficiali locali care „nu au legături cu țări sau entități care susțin terorismul și nu vor primi finanțare de la acestea”. De asemenea, Gaza va fi demilitarizată, iar israelienii vor avea un rol în administrație.

Planul israelian este opus celor propuse de SUA și de diferiți lideri mondiali care susțin o soluție cu două state. Acesta prevede înființarea unui stat palestinian independent, cu un teritoriu bine definit.

Propunerea lui Benjamin Netanyahu a fost respinsă rapid de Autoritatea Palestiniană, potrivit Sky News. Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat că planul este sortit eșecului deoarece schimbă realitățile geografice și demografice din Gaza.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: plan gaza netanyahu