x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planul de victorie prezentat de Zelenski, pe agenda reuniunii miniştrilor apărării din NATO

Planul de victorie prezentat de Zelenski, pe agenda reuniunii miniştrilor apărării din NATO

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   22:00
Planul de victorie prezentat de Zelenski, pe agenda reuniunii miniştrilor apărării din NATO
Sursa foto: Hepta/Volodimir Zelenski

''Planul de victorie'' prezentat miercuri de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va afla pe agenda discuţiilor la reuniunea miniştrilor apărării din NATO, care începe joi la Bruxelles, a anunţat miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Mark Rutte, relatează France Presse.

''Planul se va afla pe masă în timpul întâlnirii noastre NATO-Ucraina de joi seară'', a declarat noul şef al Alianţei Nord-Atlantice într-o conferinţă de presă, evocând acest plan prezentat în faţa Parlamentului ucrainean de preşedintele Volodimir Zelenski, care a exclus orice concesie teritorială făcută Rusiei.

''Nu voi comenta fiecare element al planului, dar acesta constituie, evident, un semnal puternic din partea lui Zelenski şi a echipei sale'', a subliniat Rutte.

''Planul conţine numeroase aspecte, mai multe chestiuni politice şi militare pe care trebuie să le discutăm cu ucrainenii pentru a vedea ce putem face şi ce nu'', a adăugat el, insistând pe importanţa furnizării în continuare a unui ''ajutor militar masiv'' Kievului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a prezentat miercuri "planul de victorie" într-un discurs rostit în Parlamentul de la Kiev şi a exclus posibilitatea cedării de teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului declanşat de Moscova în februarie 2022.

Şeful statului ucrainean a estimat că Rusia trebuie să piardă războiul pe care l-a declanşat în februarie 2022. El i-a solicitat din nou Occidentului să ridice restricţiile privind utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei şi a cerut ca Ucraina să primească cât mai curând invitaţia de a deveni membră a NATO.

Volodimir Zelenski a menţionat, totodată, desfăşurarea de mijloace de descurajare non-nucleare în ţara sa.

De partea sa, Moscova l-a acuzat pe Zelenski că ''împinge'' NATO să ''intre în conflict direct'' cu Rusia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: transplant victorie Zelenski nato