x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Plângerea scriitoarei Tristane Banon contra lui Strauss-Kahn, "în studiu" la Parchetul din Paris

Plângerea scriitoarei Tristane Banon contra lui Strauss-Kahn, "în studiu" la Parchetul din Paris

de Marina Constantinoiu    |    06 Iul 2011   •   11:40

Plangerea pentru tentativa de viol depusa de jurnalista si scriitoarea franceza Tristane Banon contra fostului sef al Fondului Monetar International (FMI) Dominique Strauss-Kahn a fost primita miercuri de Parchetul din Paris, unde se afla actualmente in studiu, au declarat surse judiciare pentru France Presse.

De acum, Parchetul poate decide sa inceapa o ancheta preliminara, sa deschida o actiune judiciara sau sa claseze dosarul. Nu exista un termen-limita pentru luarea deciziei.

Plangerea, trimisa marti Parchetului, intervine in momentul in care justitia americana pare gata sa urmarirea in justitie lansata la New York pentru agresiune sexuala pe numele lui DSK.

Tanara scriitoare, azi in varsta de 32 de ani, afirma ca a fost agresata sexual in 2003 de catre DSK, la acea vreme ea fiind prietena cu fiica acestuia si venind sa-i ia un interviu lui Strauss-Kahn, in cadrul pregatirii unei carti.

Fostul sef al FMI, azi in varsta de 62 de ani, care a pledat nevinovat pentru acuzatiile de agresiune sexuala aduse lui de o camerista de la hotelul Sofitel din New York, unde s-ar fi petrecut faptele, respinge, de asemenea, cu tarie, afirmatiile Tristanei Banon. Avocatii lui DSK au avertizat ca va fi lansata o procedura pentru denunt calomnios, atunci cand au aflat despre plangere.

Tentativa de viol este un delict care se prescrie dupa 10 ani in Franta. Agresiunea sexuala este un delict care se prescrie la trei ani dupa comiterea faptelor.

In cadrul dosarului american, miercuri urmeaza sa aiba loc o intalnire intre avocatii americani ai fostului director al FMI si procurorul Cyrus Vance, sustine CNN. Dosarul acuzarii din SUA a fost fragilizat de dubiile aparute in privinta credibilitatii cameristei care il acuza pe DSK ca a violat-o la 14 mai.

Citata, marti, de Wall Street Journal, aduncta procurorului de Manhattan, Joan Illuzzi-Orbon, a explicat ca pare destul de dificila mentinerea acuzatiilor contra lui DSK, date fiind declaratiile contradictorii ale cameristei.

×