x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia spaniolă a reţinut 12 înalţi oficiali catalani pentru a opri referendumul pentru independenţă

Poliţia spaniolă a reţinut 12 înalţi oficiali catalani pentru a opri referendumul pentru independenţă

20 Sep 2017   •   14:22
Poliţia spaniolă a reţinut 12 înalţi oficiali catalani pentru a opri referendumul pentru independenţă

Poliţia spaniolă a perchiziţionat trei sedii ale departamentelor guvernamentale regionale şi a arestat 12 înalţi oficiali catalani pentru a opri desfăşurarea referendumului pentru independenţă, care urma să se ţină în mai puţin de două săptămâni, scrie The Guardian.

Un purtător de cuvânt al guvernului regional a afirmat că ofiţeri de la Garda Civilă au căutat oficiali din cadrul biroului prezidenţial şi din cadrul ministerului economiei şi al afacerilor externe, miercuri dimineaţă. De asemenea, acesta a confirmat că secretarul general al vicepreşedinţiei catalane, Josep Maria Jove, a fost principalul reţinut, din cauza legăturilor pe care le avea cu diferite pagini web legate de referendum. Miniştrii catalani vor ţine o întâlnire de urgenţă.

Sute de protestatari au blocat Gran Via Barcelona, în apropiere de biroul lui Jove, miercuri dimineaţă, strigând “Independenţă!”şi “Vom vota!”.

Liderii de la Barcelona sidează un ordin al instanţei de a nu organiza votul, condamnat de Guvernul de la Madrid drept ilegal.

×