x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica față de Bruxelles a premierului Viktor Orban, susținută de viitoarea coaliție de guvernare din Italia

Politica față de Bruxelles a premierului Viktor Orban, susținută de viitoarea coaliție de guvernare din Italia

19 Sep 2022   •   16:46
Politica față de Bruxelles a premierului Viktor Orban, susținută de viitoarea coaliție de guvernare din Italia
Sursa foto: Unsplash.com

Politica combativă față de Bruxelles a premierului ungar Viktor Orban este susținută și de extrema dreaptă a Italiei, care este principala favorită în alegerile legislative din această lună, screi AFP:

Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d'Italia, a criticat propunerea  Comisiei Europene de a tăia o parte dintre fondurile destinate Ungariei, respectiv 7,5 miliarde de euro, pe motiv că nu a făcut reformele anti-corpuție cerute de Bruxelles. 

"Adevăraţii antieuropeni sunt cei care, în timp ce suntem atacaţi şi UE trebuie să fie mai puternică decât oricând, spun că trebuie o Europă în prima divizie şi o alta în divizia a doua, şi care fac totul pentru a arunca Ungaria în braţele lui Putin", a spus Meloni. 

Partidul acesteia are un program electoral naționalist prin care cere "o Europă diferită" cu mai multe puteri pentru statele UE. Meloni cere  "o apropiere între naţiunile europene în loc de îndepărtarea şi divizarea lor prin utilizarea problemei statului de drept ca armă ideologică pentru a le lovi pe cele care nu sunt considerate ca fiind pe linie".

Totodată, ea a criticat atitudinea Comisiei Europene și față de Polonia, pe care executivul comunitar o acuză de încălcarea statului de drept. 

Fratelli d'Italia conduce coaliţia care include  Liga lui Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi. 

Aceasta este dată ca posibil învingătoare în alegerile din 25 septembrie, având 46% din opțiunile de vot. 

 

×
Subiecte în articol: italia Ungaria Viktor Orban giorgia meloni