x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica „zero COVID” va fi implementată la Jocurile Olimpice de Iarnă

Politica „zero COVID” va fi implementată la Jocurile Olimpice de Iarnă

15 Ian 2022   •   18:00
Politica „zero COVID” va fi implementată la Jocurile Olimpice de Iarnă

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing trebuie să fie vaccinaţi sau plasaţi în carantină timp de 21 de zile, în conformitate cu politica Chinei „zero COVID”.

Autorităţile chineze au luat măsuri dure pe fondul creşterii mondiale a cazurilor de infectare cu Omicron, în timp ce mii de persoane de pe tot globul sosesc pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing.

Toate echipele de jucători, dar şi însoţitorii acestora, trebuie să fie complet vaccinate pentru a putea intra în zonele olimpice desemnate. În caz contrar, persoanele trebuie să petreacă 21 de zile în carantină, timp în care nu vor avea voie să intre în satul olimpic.

Toţi sportivii vor fi testaţi pentru COVID-19 la sosirea pe aeroport, iar apoi vor fi duşi într-un loc special de cazare pentru a aştepta rezultatele.

De asemenea, vor exista testări zilnice pe parcursul jocurilor, iar participanţii vor trebui să poarte măşti de protecţie atunci când nu concurează sau nu se antrenează.

La începutul acestei săptămâni, un oficial responsabil cu controlul sănătăţii pentru Jocurile Olimpice de iarnă, Huang Chun, a declarat că organizatorii se bazează pe sportivi şi oficiali pentru a preveni un focar de infecţii.

„Dacă se va produce o transmitere în masă, va avea un impact asupra jocurilor şi programului, cu siguranţă”, a spus Chun, citat de The i.

Jocurile încep pe 4 februarie. În prezent, peste 20 de milioane de oameni din şase oraşe din China sunt blocaţi în case, în urma depistării unor focare cu virusului SARS-CoV-2.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice de iarna