x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonezii au prins un spion GRU

Polonezii au prins un spion GRU

de Mihaela Matachita    |    06 Ian 2010   •   00:00

Agenţia poloneză de contraspionaj ABW a reţinut un presupus spion din cadrul serviciilor de informaţii militare ruse (GRU), a relatat cotidianul polonez Dziennik Gazeta Prawna, citat de AFP.



Reţinerea a avut loc la sfârşitul lui februarie sau la începutul lui martie 2009, dar cazul a fost ţinut secret până în prezent, potrivit cotidianului polonez care citează surse anonime. Ştirea privind reţinerea spionului a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Varşovia, Zbigniew Jaskolski. "Am demarat procedurile împotriva unui bărbat suspectat de spionaj", a spus el, adăugând că un act de acuzare va fi întocmit în curând.

Dziennik Gazeta Prawna a mai arătat că bărbatul vorbea fluent limba polonă şi deţinea o societate de distribuţie de vizoare optice pentru armele de vânătoare, în Polonia, unde locuia de zece ani. Suspectul ar fi transmis informaţiile direct la Moscova, evitând orice legătură cu ambasada Rusiei. La percheziţia de la domiciliul său, agenţii ABW au descoperit dispozitive pentru transmiterea de informaţii secrete. Cotidianul citat mai arată că reţinerea acestui bărbat ar fi putut fi la originea demisiei din aprilie 2009 a directorului GRU, generalul Valentin Korabelnikov.

×
Subiecte în articol: externe