x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia propune UE interzicerea diamantelor și a GPL-ului din Rusia

Polonia propune UE interzicerea diamantelor și a GPL-ului din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   22:37
Polonia propune UE interzicerea diamantelor și a GPL-ului din Rusia

Polonia propune interzicerea diamantelor și a GPL-ului în noul pachet de sancțiuni care vizează Rusia, potrivit Reuters.

Polonia a propus luni ca noile sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei să includă interzicerea diamantelor și a GPL-ului (gaz petrolier lichefiat). Totodată, Polonia a cerut alinierea sancțiunilor împotriva Belarusului cu cele împotriva Rusiei.

Polonezii susțin că importurile de diamante rusești au contribuit la bugetul Rusiei cu suma de 4,5 miliarde de dolari în 2021.

UE, care a impus deja 11 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei de la invadarea Ucrainei, ar trebui să interzică și furnizarea de servicii în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor către entități din Rusia, inclusiv software pentru calculatoare, servicii de securitate cibernetică și alte servicii IT.

De asemenea, UE ar trebui să înceteze să mai cumpere gaz petrolier lichefiat rusesc, a susținut Polonia.

Propunerea poloneză va fi analizată de Comisia Europeană, care va pregăti un document. Pentru a intra în vigoare, acesta trebui să fie aprobat de toți reprezentanții guvernelor UE la Bruxelles.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: diamante gpl Rusia Polonia