x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea cutremurătoare a studentei care şi-a dorit să fie criogenată (VIDEO)

Povestea cutremurătoare a studentei care şi-a dorit să fie criogenată (VIDEO)

22 Ian 2013   •   22:05
Povestea cutremurătoare a studentei care şi-a dorit să fie criogenată (VIDEO)

O tânără de 23 de ani, din SUA, care a murit de cancer la creier în urmă cu cinci zile, a strâns suficienţi bani, înainte de a muri, pentru a-şi plăti conservarea criogenică.

 
Studentă la neuroştiinţe la Universitatea Truman din Missouri, Kim Suozzi a fost diagnosticată în martie 2011 cu glioblastom multiform recurent, un cancer la creier extrem de agresiv, potrivit HuffingtonPost.
 
În august 2012, atunci când medicii îi mai dădeau maxim şase luni de viaţă, tânăra a scris pe blogul ei că ultima sa dorinţa este să fie conservată criogenic. Acest lucru însemna ca, după moartea ei, trupul să fie păstrat la o temperatură extrem de scăzută până în ziua când tehnologia va fi a avansat suficient pentru a o reînvia şi a-i trata cancerul cerebral.
 
"Mulţi dintre voi ştiţi că eu sunt agnostică, nu am nicio idee despre ceea ce se întâmplă atunci când mori, dar nu am niciun motiv bun să cred că conştiinţa mea va continua după moarte. Singurul lucru la care mă pot gândi să mă simt un pic mai bine cu privire la moartea mea este să fac planuri de crioconservare mergând pe şansa ca oamenii îşi vor da seama cum să mă învie în viitor. După cum văd eu situaţia, e un pariu mai bun decât descompunerea sau încinerarea", a scris Suozzi pe blog.
 
Kim a explicat că ea nu are "nici măcar pe aproape finanţele necesare" şi că are nevoie de 30.000 - 35.000 dolari pentru procedura ce urma a fi efectuată prin intermediul Institutului Cryonics.
 
În cele din urmă, Suozzi a murit pe 17 ianuarie, nu înainte de a fi strâns suficienţi bani pentru acoperirea procedurii. 

×
Subiecte în articol: criogenare studenta cancer creier