x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăpăd în urma trecerii taifunului Roke, în Japonia: Nouă morţi, opt dispăruţi şi peste un milion de persoane evacuate

Prăpăd în urma trecerii taifunului Roke, în Japonia: Nouă morţi, opt dispăruţi şi peste un milion de persoane evacuate

22 Sep 2011   •   05:50
Prăpăd în urma trecerii taifunului Roke, în Japonia: Nouă morţi, opt dispăruţi şi peste un milion de persoane evacuate

Taifunul Roke, care traverseaza teritoriul Japoniei de la nord la sud, a provocat moartea a noua persoane, iar alte opt sunt date disparute, anunta agentia de presa Kyodo, citata de Mediafax. Peste 1,2 milioane de persoane au primit ordin de evacuare.

Circulatia trenurilor de mare viteza si a garniturilor de metrou a fost oprita, mai multe autostrazi au fost inchise, iar peste 600 de zboruri au fost anulate.

1.984 de case au fost inundate, inclusiv unele din orasul Onagawa, din prefectura Miyagi, unde se afla un adapost temporar pentru victimele seismului si tsunamiului din luna martie.

Taifunul Roke a ajuns pe uscat ieri dupa-amiaza, lovind insula Honshu si blocand eforturile de aducere sub control a centralei nucleare de la Fukushima.

Exista temeri ca ploile torentiale ar putea duce la o scurgere a apei radioactive de la Fukushima in mare sau in panza freatica.

×