x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preferințele de vot în Germania înainte de scrutinul parlamentar

Preferințele de vot în Germania înainte de scrutinul parlamentar

14 Sep 2021   •   22:30
Preferințele de vot în Germania înainte de scrutinul parlamentar

Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar din Germania. Totodată, popularitatea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, aflată la finalul mandatelor, este în uşoară creştere.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu 25% din intenţiile de vot (faţă de nivelul de 20,5%, atins în scrutinul parlamentar din 2017). Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) este la nivelul de 21%, în creştere cu 2% în ultima săptămână, dar cu mult sub nivelul obţinut în scrutinul parlamentar din 2017, de 32,9%.

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 17% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie, conform datelor sondajului, prezentate de postul N-TV. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11%, la egalitate cu formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD). Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Sondajele prefigurează astfel posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD).

În preferinţele pentru postul de cancelar, Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD), este creditat cu 30%. Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd