x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron îl ia în calcul pe Michel Barnier pentru funcția de premier al Franței

Macron îl ia în calcul pe Michel Barnier pentru funcția de premier al Franței

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   14:45
Macron îl ia în calcul pe Michel Barnier pentru funcția de premier al Franței
Sursa foto: Hepta

Președintele Emmanuel Macron ia în considerare numirea lui Michel Barnier, fost negociator european pentru Brexit, pentru funcția de prim-ministru, după două luni de incertitudine în privința desemnării unui nou șef al Guvernului francez.

Președintele francez Emmanuel Macron, care nu a reușit să numească un prim-ministru două luni după alegerile anticipate, analizează, în această perioadă, posibilitatea de a-l desemna pe Michel Barnier, fost negociator european pentru Brexit, pentru această funcție, potrivit unei surse apropiate de Barnier, scrie Reuters.

Înainte de a deține acest rol, politicianul conservator a ocupat diverse funcții în guvernele franceze și a fost inclusiv comisar european.

O sursă apropiată lui Barnier a confirmat că au existat un dialog cu reprezentanții președintelui Macron, dar nu se știu mai multe detalii.

Macron a luat în considerare mai mulți potențiali prim-miniștri, în ultimele săptămâni, însă niciunul nu a reușit să obțină suficient sprijin pentru a garanta un viitor guvern stabil, din punct de vedere politic.

Partidul de extremă dreaptă, Frontul Național (RN), care este unul dintre cele mai mari partide din parlament după alegerile din iulie, a spus că nu are intenția de a se opune numirii lui Barnier, cu condiția respectării anumitor cerințe.

Barnier are o viziune pro-europeană, fiind considerat un politician cu atitudine moderată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: premier Franța Michel Barnier