x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Johnson a obținut anularea unei datorii de 600 de euro

Premierul Johnson a obținut anularea unei datorii de 600 de euro

14 Mai 2021   •   11:57
Premierul Johnson a obținut anularea unei datorii de 600 de euro

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut anularea unei datorii în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care, în luna octombrie, un tribunal îl condamnase să o plătească, informează AFP.

Downing Street a indicat joi că va depune un recurs pentru anularea acestei datorii „total nefondate” şi decizia iniţială a instanţei a fost retrasă ulterior în cursul zilei, a indicat o sursă judiciară.

Publicaţia „Daily Mail” a scris că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspiraţiei, care îl acuză pe şeful guvernului de „defăimări repetate”. Femeia a lansat constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituţii şi le trimite copii ale plângerilor sale Reginei, parlamentului britanic şi postului de radio şi televiziune BBC.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista satirică „Private Eye” dezvăluise existenţa unei decizii a instanţei datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson