x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc amenință cu lansarea unei acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria

Premierul turc amenință cu lansarea unei acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria

13 Feb 2016   •   19:14
Premierul turc amenință cu lansarea unei acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a ameninţat sâmbătă cu lansarea unei acţiuni militare în Siria împotriva Partidului uniunii democratice (PYD) al kurzilor sirieni, formaţiune care este considerată de autorităţile de la Ankara drept o organizaţie teroristă, transmite AFP.

"Putem dacă este necesar să luăm şi în Siria aceleaşi măsuri ca în Irak", a declarat Davutoglu într-un discurs televizat, referindu-se la bombardamentele efectuate în 2015 împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) în fieful kurzilor din regiunea Qandil din nordul Irakului.

"Ne aşteptăm ca prietenii şi aliaţii noştri să ne susţină", a adăugat premierul turc.

Potrivit informaţiilor furnizate de organizaţia Observatorul sirian al drepturilor omului, armata turcă a bombardat sâmbătă sectoarele controlate de forţele kurde în provincia Alep din nordul Siriei.

Directorul acestui ONG, Rami Abdel Rahmane, a precizat că artileria turcă a bombardat sectoarele pe care Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG) le-au recâştigat recent de sub controlul rebelilor islamişti în provincia Alep, în special sectorul Minnigh.


Sursa: AGERPRES 

×