x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Dumei de Stat a Rusiei lansează acuzații grave la adresa Germaniei și Franței

Președintele Dumei de Stat a Rusiei lansează acuzații grave la adresa Germaniei și Franței

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   21:40
Președintele Dumei de Stat a Rusiei lansează acuzații grave la adresa Germaniei și Franței
Sursa foto: Hepta

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Viceslav Volodin, acuză Franța și Germania de eșecul planului de pace din Donbas, scrie dpa.

"Germania şi Franţa trebuie să plătească despăgubiri locuitorilor din regiunea Donbas. Situaţia actuală din Ucraina este rezultatul politicilor mincinoase ale conducătorilor acestor state", a scris acesta pe Telegram,  cerând și plata reparațiilor de la celor două țări. 

El consideră că acestea au plănuit "răsturnarea statului" în Ucraina, în 2014, sub pretextul  protestelor din Kiev, acțiune cunoscută sub numele de Revoluția Portocalie, prin care a fost înlocuit de la putere președintele ales pro-Rusia, Viktor Ianukovici. 

Totodată, oficialul rus spune că Franța și Germania nu au vrut să respecte acordul de la Minsk, deși l-au intermediat. Acesta stabilea condițiile din provincia separatistă Donbas, majoritar rusă, care însă nu au fost respectate de către administrația de la Kiev. 

"Neîndeplinirea preplanificată a obligaţiilor asumate atunci când se semnează un tratat internaţional, aceasta înseamnă nu numai pierderea încrederii, dar este o crimă, pentru care semnatarii Acordului de la Minsk, fostul cancelar german Angela Merkel, fostul preşedinte francez Francois Hollande şi fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko trebuie trași la răspunede", a transmis Volodin. 

Afirmațiile acestuia vin la o zi după ce Vladimir Putin a spus că declarațiile fostului cancelar german Angela Merkel arată că acordul din 2014 au fost semnate cu scopul de a acorda timp Ucrainei să se pregătească de război împotriva Rusiei. Merkel a afirmat că acordul de la Minsk a permis Kievului să se înarmeze. 





 

×