x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Argentinei are cancer

Preşedintele Argentinei are cancer

de Irina Cristea    |    28 Dec 2011   •   21:00
Preşedintele Argentinei are cancer

Prima femeie aleasa presedinte in Argentina sufera de cancer. Cristina Fernandez de Kirchner a fost diagnosticata cu cancer la tiroida saptamana trecuta, in cursul unui control medical de rutina. Prognosticul medicilor pare incurajator. Celulele canceroase nu s-au extins si la alte organe, iar specialistii nu au detectat metastaze. Cristina Fernandez trebuie insa operata cat se poate de repede. A si fost, de altfel, programata pentru interventie la 4 ianuarie. Medicii au estimat ca presedintele va avea nevoie de cel putin 20 de zile de recuperare dupa interventie. In perioada 4 ianuarie – 24 ianuarie 2012, Argentina va fi condusa de vicepresedintele Amado Boudou.

Cristina Fernandez de Kirchner, in varsta de 58 de ani, a fost realeasa in functia de presedinte al tarii in urma cu doua luni si depusese juramantul chiar in decembrie.

Boala presedintelui i-a socat pe argentinieni. Erau obisnuiti cu o alta imagine a Cristinei Fernandez, cea care o facuse celebra si populara atat in perioada in care a fost prima doamna a tarii, cat si in anii urmatori, cand a trecut in prim-plan. In nici un moment, in aparitiile sale publice, nu a lasat impresia ca ar fi obosita sau suferinda. Momentele de maxima vulnerabi­litate au fost vizibile doar anul trecut, cand sotul sau, fostul presedinte Nestor Kirchner, a murit in urma unui atac de cord.

Frumusetea si popularitatea Cristinei Fernandez de Kirchner au facut-o sa fie adesea comparata cu fosta Prima Doamna a Argentinei, Eva Peron. Celebra "Evita" s-a stins in 1974, rapusa si ea de cancer.

×
Subiecte în articol: cristina fernandez de kirchner