x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Italiei: "O nouă tragedie în Mediterana", la exact un an după ce 800 de migranţi s-au înecat în aceeaşi zonă, în condiţii similare

Preşedintele Italiei: "O nouă tragedie în Mediterana", la exact un an după ce 800 de migranţi s-au înecat în aceeaşi zonă, în condiţii similare

18 Apr 2016   •   15:31
Preşedintele Italiei: "O nouă tragedie în Mediterana", la exact un an după ce 800 de migranţi s-au înecat în aceeaşi zonă, în condiţii similare

Ambasada Somaliei în Egipt verifică în prezent informaţiile potrivit cărora circa 400 de migranţi s-au înecat în timp ce încercau să ajungă din Egipt în Italia, în timp ce preşedintele de la Roma Sergio Mattarella a amintit că tragedia are loc la exact un an după ce 800 de oameni s-au înecat în aceeaşi zonă, în condiţii similare, relatează La Repubblica.

“Trebuie să ne gândim astăzi (luni – n.r.), în faţa unei noi tragedii în care au murit sute de persoane, că s-a împlinit un an de la o tragedie în care au murit 800”, a spus preşedintele Sergio Mattarella.

“S-au scufundat bărci în Mediterana, 400 de migranţi dispăruţi. Alt sânge pe conştiinţa traficanţilor de persoane, alt sânge pe conştiinţa oamenilor politici (...), complici ai invaziei”, a declarat şi secretarul general al formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini.

La rândul său, Medecins Sans Frontieres a scris pe Twitter “2016, Mediterana groapă comună”.

Între timp, corespondentul BBC în Kenya a anunţat că a vorbit cu rudele a trei tineri somalezi aflaţi în bărcile scufundate, care s-ar fi înecat.

Potrivit presei somaleze, serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au fost mobilizate rapid, dar au reuşit să salveze numai 29 de persoane.

Sutele de migranţi ar fi originari din Somalia, Eritreea şi Etiopia, erau îngrămădiţi la bordul a patru bărci şi încercau să ajungă în Italia.

Între timp, Roma a anunţat luni că începe operaţiunea de ridicare a epavei vasului scufundat la 18 aprilie 2015 în Mediterana, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 800 de migranţi. În chila vasului se află încă mai multe cadavre, au precizat autorităţile.

Vasul, care se află în prezent la o adâncime de 360 de metri, va fi tractat apoi în portul sicilian Augusta. Operaţiunea ar urma să se încheie la sfârşitul luni.

Până în prezent, Marina italiană a recuperate 169 de trupuri nesufleţite.

×
Subiecte în articol: migranti inecati in mediterana