x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţul Casei Albe a scăzut din cauza crizei

Preţul Casei Albe a scăzut din cauza crizei

de Mihaela Matachita    |    21 Ian 2010   •   00:00

Reşedinţa oficială a preşedinţilor americani, Casa Albă, clădire impozantă cu 132 de încăperi, valorează mai puţin cu 15,6 milioane de dolari pe piaţa imobiliară, a relatat CNN.

Valoarea Casei Albe a scăzut cu 5,1% în 2009, ajungând de la 308 milioane de dolari la 292,5 milioane de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zillow. Cu un an înainte, scăderea fusese şi mai mare, de aproximativ 24 de milioane de dolari, reprezentând 7,2% din valoarea iniţială. Totuşi, în 2008 erodarea valorii Casei Albe a fost mai mică decât media din Statele Unite, de 11,9 procente. Însă în 2009 scăderea medie în SUA a fost de cinci procente.

Construită în 1792, reşedinţa de pe Pennsylvania Avenue nr. 1600 din Washington a fost extinsă în decursul timpului, acoperind astăzi o suprafaţă de aproximativ 5.110 metri pătraţi, dintr-un teren de aproximativ 7,2 hectare. Casa Albă are 16 dormitoare, 35 de băi, trei bucătării, 28 de şeminee şi un buncăr subteran. Noii locatari, familia preşedintelui Barack Obama, i-au adus la rândul lor îmbunătăţiri, amenajând o grădină de legume şi un loc de joacă pentru copii. Dar criza din domeniul imobiliar şi cea financiară au erodat valoarea imobilului.

Cum în stabilirea valorii unei case sunt luate în calcul elemente ca poziţie, vecini etc., site-ul Zillow a realizat un sondaj în decembrie, întrebând 2.000 de americani cu cine ar dori cel mai mult să se învecineze. Nu mai puţin de 14% dintre aceştia au răspuns că ar dori să aibă drept vecini familia Obama. Pe locul al doilea în sondaj s-a situat fostul guvernator al statului Alaska, Sarah Palin, cea care a încercat să devină vicepreşedinte, făcând tandem cu candidatul republican la alegerile prezidenţiale câştigate de democratul Obama. Din sondaj a rezultat că cei mai nedoriţi vecini ar fi Nadya Suleman din California şi octupleţii ei născuţi în ianuarie 2009, urmată de vedetele de televiziune Jon şi Kate Gosselin.

×
Subiecte în articol: externe