x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Previziuni înfiorătoare în cazul Schumacher: fostul pilot ar putea rămâne în comă toată viaţa!

Previziuni înfiorătoare în cazul Schumacher: fostul pilot ar putea rămâne în comă toată viaţa!

16 Ian 2014   •   10:11
Previziuni înfiorătoare în cazul Schumacher: fostul pilot ar putea rămâne în comă toată viaţa!

Michael Schumacher se află în comă indusă de 18 zile, după accidentul suferit pe 29 decembrie la Meribel, şi, în pofida încercărilor doctorilor, starea sa nu se va schimba prea curând.

Săptămânalul german Focus a titrat "Schumi ar putea rămâne în comă toată viaţa", după ce a consultat mai mulţi neurochirurgi reputaţi.

Unul dintre aceştia, Andreas Zieger, profesor la Spitalul Universitar din Oldenburg, a declarat că motivul pentru care Michael Schumacher nu este scos din comă îl reprezintă starea gravă în care se află acesta.

Un alt specialist consultat de Focus, profesorul Gereon Fink, de la o clinică din Koln, a declarat că "menţinerea stării de comă indusă indică o stare mult mai gravă decât am sperat. Nu este exclus ca pacientul să rămână în comă pentru tot restul vieţii".

Chiar dacă Schumacher şi-ar putea reveni, fostul pilot va rămâne cu sechele grave, precum paralizie permanentă ori, în cel mai bun caz, potrivit profesorului Fink, dificultăţi de vorbire şi schimare de personalitate.

Pe de altă parte, în această perioadă, Schumacher este hrănit cu ajutorul unui tub introdus direct în stomac. Astfel, se evită infecţiile, chiar dacă există riscul ca pacientul să vomite sau să piardă suc gastric.

×
Subiecte în articol: michael schumacher accident coma indusa