x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima româncă de etnie romă, prezentată Reginei Marii Britanii

Prima româncă de etnie romă, prezentată Reginei Marii Britanii

de Rador    |    27 Mar 2012   •   21:00
Prima româncă de etnie romă, prezentată Reginei Marii Britanii

O fosta vanzatoare de ziare din Manchester a devenit prima romanca de etnie roma care este prezentata Reginei Marii Britanii, in turneul jubiliar. Ramona Constantin a luat masa impreuna cu Elisabeta a II-a la o receptie cu invitati numai unul si unul. Pentru romanca in varsta de 27 de ani din Urziceni a fost un moment de neuitat.
In urma cu trei ani, Ramona Constantin - Elvira, cum ii spunea familia - era o mama casnica in Romania. Se maritase la 19 ani. Avea un copil mic si nu mersese niciodata la scoala. Azi, viata ei este cu totul alta. S-a stabilit in Anglia, vorbeste fluent engleza si ii educa pe altii la un centru comunitar de sprijin. Asta cand nu lucreaza ca traducator sau indrumator la doua scoli din Manchester si cand nu ia pranzul alaturi de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cum s-a intamplat zilele trecute, la Primaria din Manchester. Ramona a fost pe o lista de invitati alesi cu grija de municipalitate si aprobati de Palatul Buckingham. Ramona face parte din aceasta categorie.

Acorda sprijin si consiliere si ii place ceea ce face. A si primit anul trecut un premiu pentru munca ei - o recunoastere a saltului facut de la vanzarea de reviste pe strada la lucrul intr-un centru de sprijin pentru comunitatea locala. S-a imbracat in cea mai buna rochie pentru gala care a avut loc la primarie, acelasi loc unde zilele trecute i-a fost prezentata reginei.

A fost un moment important nu doar pentru Ramona, ci si pentru familia ei din Romania. Aceleasi rude care la fiecare vizita ii cer sa se intoarca acasa i-au spus acum ca sunt mandre de ea. Un motiv in plus pentru Ramona sa simta ca a facut alegerea corecta si ca Regatul Unit ii poate oferi o alta viata.

×