x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primăria din Moscova preconizează instalarea a peste 200.000 de camere video cu recunoaştere facială

Primăria din Moscova preconizează instalarea a peste 200.000 de camere video cu recunoaştere facială

30 Mai 2019   •   19:29
Primăria din Moscova preconizează instalarea a peste 200.000 de camere video cu recunoaştere facială

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat joi că doreşte instalarea în capitala Rusiei a peste 200.000 de camere video dotate cu tehnologie de recunoaştere facială, relatează EFE.

"Anul acesta vom anunţa cât de curând o licitaţie pentru a crea un sistem de recunoaştere facială de mare anvergură", a declarat Sobianin la o reuniune pe probleme legate de inteligenţă artificială.

Potrivit lui, la crearea acestui sistem de supraveghere video a Primăriei se va colabora cu Ministerul de Interne al Rusiei.

"Vor fi peste 200.000 de camere video la Moscova, va fi unul din sistemele cele mai mari din lume, capabil să rivalizeze cu sistemele din China", a explicat el.

Sobianin a precizat că la Campionatul Mondial de Fotbal, care s-a disputat anul trecut în Rusia, s-au făcut deja primele probe cu camere video de recunoaştere facială.

"La Cupa Mondială am experimentat cu recunoaşterea facială. Acum facem probe la metrou, cu camere instalate la intrări", a explicat el. 

Primarul s-a declarat mulţumit de rezultatele experimentului care - a precizat el - a permis reţinerea a "zeci de delincvenţi aflaţi sub mandat de arestare şi capturare".

AGERPRES

×