x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul New York-ului cere populaţiei să nu iasă din case pe timpul viscolului

Primarul New York-ului cere populaţiei să nu iasă din case pe timpul viscolului

23 Ian 2016   •   14:52
Primarul New York-ului cere populaţiei să nu iasă din case pe timpul viscolului

Bill de Blasio, primarul New York-ului, a lansat vineri un apel la adresa locuitorilor metropolei de pe Coasta de Est a SUA solicitându-le să nu-şi folosească maşinile în timpul viscolului aşteptat la sfârşitul acestei săptămâni şi să nu-şi părăsească locuinţele decât dacă este absolut necesar, conform AFP.

Ninsori puternice sunt aşteptate la New York de sâmbătă dimineaţa, căderile de zăpadă urmând să continue până duminică, a anunţat de Blasio într-o conferinţă de presă. Stratul de zăpadă în metropola de pe Coasta de Est a SUA ar putea atinge 30 - 45 de centimetri grosime iar vântul va bate violent.

"Nu ieşiţi din case decât în caz de urgenţă", i-a sfătuit primarul pe newyorkezi. Intervalul de timp în care sunt preconizate cele mai puternice ninsori este de sâmbătă dimineaţă, de la ora locală 08:00, până la miezul nopţii.

Această furtună este din fericire mai slabă decât cea produsă în urmă cu un an, care a dus la interzicerea completă a circulaţiei rutiere şi chiar şi la închiderea metroului, "dar este destul de serioasă", conform primarului newyorkez care a mai adăugat că oraşul pe care-l conduce este "complet pregătit" pentru a înfrunta viscolul.

×
Subiecte în articol: viscol new york Bill de Blasio