x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele rachete hipersonice Avangard, ''puse în funcţiune'' vineri

Primele rachete hipersonice Avangard, ''puse în funcţiune'' vineri

27 Dec 2019   •   15:30
Primele rachete hipersonice Avangard, ''puse în funcţiune'' vineri

Armata rusă a anunţat vineri ''punerea în funcţiune'' a primului său regiment de rachete hipersonice Avangard, una dintre noile arme dezvoltate de Moscova şi considerată de preşedintele Vladimir Putin ca fiind ''practic invincibilă'', relatează AFP.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu a raportat preşedintelui Putin că primul regiment echipat cu noi sisteme strategice hipersonice Avangard este gata să funcţioneze de la 10.00 ora Moscovei (07:00 GMT), conform unui comunicat al ministerului citat de agenţiile de presă ruse.

În decembrie 2018, armata rusă a anunţat că primul regiment de rachete Avangard va fi desfăşurat în regiunea Orenburg, în Ural.

Vladimir Putin a dezvăluit cu mândrie în martie 2018 o nouă generaţie de rachete ruseşti, prima intrată în exploatare fiind Avangard, care potrivit Moscovei are o viteză de Mach 20 şi este capabilă să atingă Mach 27, adică de 27 de ori viteza sunetului şi peste 33.000 de kilometri pe oră.

Racheta este capabilă să-şi schimbe cursul şi altitudinea, fiind ''practic invincibilă'', potrivit preşedintelui rus.

Putin a comparat rachetele Avangard, testate cu succes în decembrie 2018 şi având o rază de acţiune de 4.000 km, ''cu crearea primului satelit artificial al Pământului''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: avioane hipersonice Rusia avangard