x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primii 14 copii migranţi neînsoţiţi din Jungla Calais au ajuns în Marea Britanie

Primii 14 copii migranţi neînsoţiţi din Jungla Calais au ajuns în Marea Britanie

17 Oct 2016   •   18:32
Primii 14 copii migranţi neînsoţiţi din Jungla Calais au ajuns în Marea Britanie

Un prim autobuz plin cu copii a sosit luni în Marea Britanie din tabăra de refugiaţi de la Calais, cunoscută sub numele de "Jungla" de la Calais, în cadrul angajamentului luat de guvernul britanic de a primi copii migranţi neînsoţiţi înainte ca tabăra din nordul Franţei să fie distrusă, relatează Reuters şi AFP. 

Soarta copiilor care stau în "Junglă", o tabără mizeră unde circa 10.000 de persoane care au fugit de război sau de sărăcie din Orientul Mijlociu şi Africa au ajuns în drumul lor către Marea Britanie, reprezintă o problemă politică pentru guvernul britanic. 

Lideri religioşi, grupuri pentru drepturile refugiaţilor şi partide de opoziţie au acuzat guvernul de la Londra că nu depune suficiente eforturi pentru mutarea copiilor neînsoţiţi din tabără, pe care Franţa a promis că o va demola în curând. 

Miniştrii de interne francez şi britanic, Bernard Cazeneuve şi Amber Rudd, au fost de acord pe data de 10 octombrie să accelereze procesul de mutare a copiilor eligibili pentru a merge în Marea Britanie. 

Paisprezece copii, primii ale căror dosare au fost analizate, au sosit cu autobuzul în Croydon, în sudul Londrei, pentru a se reuni cu familiile lor care trăiesc deja în Marea Britanie. 

Potrivit ONG-ului Citizens UK, cei 14 minori au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani şi provin din Siria, Sudan, Afganistan, Eritreea şi Etiopia.

Presa critică Marea Britanie pentru opacitatea de care a dat dovadă în privinţa acestor copii şi spune că este "prea puţin şi prea târziu" gestul făcut astăzi..
AGERPRES

×