x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Philip rămâne în spital, sub observaţie

Prinţul Philip rămâne în spital, sub observaţie

27 Dec 2011   •   06:27
Prinţul Philip rămâne în spital, sub observaţie

Ducele de Edinburgh, in varsta de 90 de ani, operat de urgenta vineri din cauza unei artere blocate, se afla in continuare in spital, luni seara, dupa ce a ratat traditionala partida de vanatoare de fazani organizata in fiecare an in a doua zi de Craciun, relateaza AFP.

Sotul reginei Elisabeta a II-a "continua sa faca progrese" si "ramane in spital pentru a fi urmarit, avand moralul bun", a anuntat Palatul Buckingham luni seara, fara sa precizeze cand va fi externat acesta.

Cu o zi inainte, el a lipsit pentru prima data de la traditionala sarbatorire a Craciunului din familia regala. El a fost insa vizitat de nepoti, la o zi dupa vizita reginei.

Printul Philip este, potrivit anturajului sau, nerabdator sa paraseasca spitalul Papworth din apropiere de Cambridge (est), un centru de cardiologie recunoscut, unde a fost transportat cu elicopterul vineri.

Aceasta alerta este cea mai serioasa cu care s-a confruntat ducele de Edinburgh, care este print consort de aproape 60 de ani si care se bucura pana in prezent de sanatate de invidiat.

Chirurgii i-au implantat un "stent", un fel de tub inserat in artera pentru a o dilata si a remedia obturarea ei, o interventie care se practica sub anestezie locala si care s-a desfasurat "cu succes", potrivit Palatului Buckingham.

Sambata, regina si cei patru copii ai sai l-au vizitat pe printul consort la spital, iar duminica, sase dintre cei opt nepoti ai acestuia au mers sa il vada.

(Mediafax)

×