x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William cere mai multe eforturi pentru a stopa contrabanda cu animale sălbatice

Prinţul William cere mai multe eforturi pentru a stopa contrabanda cu animale sălbatice

17 Noi 2016   •   13:29
Prinţul William cere mai multe eforturi pentru a stopa contrabanda cu animale sălbatice
Sursa foto: Rory Merry

Prinţul William al Marii Britanii a cerut joi la Hanoi mai multe eforturi pentru a combate contrabanda mondială cu animale sălbatice, deoarece contrabandiştii sunt mereu cu un pas în faţă, în pofida progreselor realizate, relatează EFE. 

"Nu ne mişcăm suficient de repede pentru a stopa criza (...) Adevărul este că am rămas în urmă", a precizat ducele de Cambridge în timpul discursului său din deschiderea Conferinţei internaţionale pe tema traficului de animale sălbatice, care se desfăşoară în capitala Vietnamului. 

Prinţul William, preşedintele organizaţiei United for Wildlife, a subliniat că, deşi a crescut numărul controalelor de frontieră, contrabandiştii reuşesc să le evite. "Continuă să fie vânaţi rinoceri, elefanţi, pangolini (furnicari solzoşi) şi lei într-o cantitate groaznică", a precizat ducele de Cambridge. 

A crescut de asemenea cererea de fildeş sau de alte produse obţinute de la fauna sălbatică, precum amulete sau produse folosite în medicina tradiţională chineză sau vietnameză, printre altele. 

Prinţul William a reamintit ritmul alarmant cu care se reduce populaţia de elefanţi africani. Mai rămân între 420.000 şi 650.000 de elefanţi africani în sălbăticie şi între 40.000 şi 50.000 de elefanţi asiatici în libertate, conform estimărilor organizaţiei Traffic. 

Potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF), populaţia mondială de tigri sălbatici este de circa 3.890 de exemplare. 

Conferinţă internaţională pe tema traficului de animale sălbatice de la Hanoi se încheie vineri cu adoptarea unei declaraţii. AGERPRES

×