x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesorul italian decedat după imunizarea cu AstraZeneca era sănătos. Autopsia nu a stabilit o cauză exactă a morții

Profesorul italian decedat după imunizarea cu AstraZeneca era sănătos. Autopsia nu a stabilit o cauză exactă a morții

16 Mar 2021   •   17:20
Profesorul italian decedat după imunizarea cu AstraZeneca era sănătos. Autopsia nu a stabilit o cauză exactă a morții

Cauza exactă a decesului profesorului italian care a murit duminică, la 14 ore după imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, nu a fost indentificată în urma autopsiei, decesul fiind cauzat, cel mai probabil, de un episod cardiac subit, potrivit ziarului italian La Repubblica citat de Mediafax.

Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi, scrie Repubblica. Inima și celelalte organe se aflau într-o stare aparentă de sănătate, astfel că deocamdată nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Pentru a oferi răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile.

În urma autopsiei, s-a ajuns la concluzia că profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese și medicilor înainte de vaccinare.

Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă. Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără nicio consecință.

Procurorul de caz a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

×
Subiecte în articol: italia AstraZeneca profesor