x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proiecţii după scrutinul din Italia: stânga conduce în cinci regiuni, dreapta îşi adjudecă două

Proiecţii după scrutinul din Italia: stânga conduce în cinci regiuni, dreapta îşi adjudecă două

de Mihaela Matachita    |    29 Mar 2010   •   00:00

Candidaţii de centru stânga la alegerile regionale din Italia conduc în cinci regiuni, iar cei de centru-dreapta sunt în net avantaj în două regiuni din nord, potrivit primelor proiecţii după închiderea urnelor, realizate de Pragma Emg pentru televiziunea publică Rai, precum şi de House.

Aceste prime proiecţii, date publicităţii luni după-amiaza de cotidianele La Reppublica şi Corriere della Sera, arătau că centrul stânga conduce în Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Marche şi Puglia, iar centrul dreapta, din care face parte şi premierul Silvio Berlusconi, s-a impus în Lombardia şi Campania. Calabria ar fi revenit formaţiunii lui Berlusconi, Poporul Libertăţii. Lipsesc proiecţiile din celelalte regiuni până la totalul de 13. Deocamdată, unicul element cert este absenteismul, prezenţa la urne fiind de aproape 65%, cu 7 procente mai puţin faţă de scrutinul din 2005.

Simţind pericolul că absenteismul va duce la pierderea unui număr important de voturi, partidul lui Berlusconi a făcut până în ultima clipă apel la alegători să se prezinte la scrutinul desfăşurat duminică şi luni. Rata mică de participare riscă să se transforme într-un vot-sancţiune pentru formaţiunea lui Berlusconi.
Pentru rezultatele provinciale şi comunale, desigilarea urnelor va începe marţi dimineaţa.

×
Subiecte în articol: externe